Ακολουθήστε την παρακάτω μέθοδο για να βράσετε τέλεια το αυγό.
- Βάλτε το σε ένα σκεύος με κρύο νερό από την βρύση. Βεβαιωθείτε ότι το νερό το καλύπτει για 2 εκατοστά.
- Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να έχετε βάλει καπάκι
στο σκεύος. - Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά και βάλτε το καπάκι.
- Από εκείνη την στιγμή και μετά… ρυθμίστε το χρονόμετρο, σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα, ανάλογα με την σύσταση που θέλετε να πετύχετε στο αυγό.
- Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος με κρύο νερό και αφήστε το για ένα λεπτό.
- Ξεφλουδίστε το και… καλή απόλαυση!