Μια συνταγή για τέλεια τηγανητά αυγά. Τι πιο νόστιμο από 2 τηγανητά αυγά με χοντρό και αφράτο ασπράδι που δεν έχει καεί ούτε έχει κάνει φουσκάλες και με ένα κρόκο μελάτο που ίσα ίσα έχει ασπρίσει από πάνω δείγμα ελαφριού ψησίματος ή ακόμα και κρόκο εντελώς σφικτό για όσους τον προτιμούν έτσι; Ακολουθήστε την συνταγή παρακάτω και απολαύστε τα!
Προετοιμασία
Για τα αυγά:
- 8 αυγά
- 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι, τριμμένο
Εκτέλεση
- Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.
- Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.
- Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.
- Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.